Natuur op recept

Gepubliceerd op 16 december 2023 om 22:38

Zo nu en dan worden we uitgenodigd voor een grote of kleine vakbeurs waarin ook lezingen plaats vinden.

Voordrachten over onze ambassadeur houding naar onze klanten.Vaak gaat dit over de natuur met name over de diversiteit.

Zo ook deze keer in de voormalige groene veiling Grubbevorst nabij Venlo.

Het verhaal is duidelijk.Mensen die geregeld in de natuur zijn, voelen zich gezonder en hebben minder chronische aandoedingen.Hun afweersysteem is sterker dankzij stoffen die bomen en struiken afgeven.

Als je buiten bent, ga je vanzelf meer bewegen, wat positief uitpakt voor onder meer bloeddruk, gewicht en botten. En wie veel daglicht opneemt, slaapt beter en heeft minder stress.Kinderen die buitenspelen en met hun handen in de modder zitten,hebben een beter afweersysteem.Het maakt ze bovendien rustiger, zelfverzekerder en blijer.

Kortom, groen in je leefomgeving betekend minder ziek en een langer leven. Meer en meer huisartsen schrijven dan ook een half uurtje wandelen per dag voor in plaats van pillen.

Met de 3-30-300- regel moet je vanuit je huis minstens 3 bomen kunnen zien, van elke buurt moet minstens 30% met boomkronen zijn bedekt en vanaf elk huis moet je niet verder dan 300 meter wonen van een park.En als de afstand tot het dichtstbijzijnde nattugebied niet meer dan 3000 meter is, is het plaatje compleet.

Kortom..Met de oplopende zorgkosten loont het dus om vooral hierin te investeren.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.