Een dag meedraaien!

Gepubliceerd op 15 december 2023 om 17:01

Een dag meedraaien met het verzorgen van een tuin die door me 3 jaar geleden is aangepast.

De oudere opdrachtgever kan de tuin door de leeftijd niet meer onderhouden.

Ruim 25 jaar geleden is er een grote vijver aangelegd. Door de jaren is de beplanting in en rond de vijver te groot geworden. De vijver was lek. Het waterpeil na een flinke regenbui zakte iedere keer een 50 cm.

 

Enige jaren geleden is besloten om de vijver te dempen en een kleine variant tegen het huisterras te leggen.Sinsdien wordt de tuin begeleidt in de groei.

De opdrachtgever had het idee dit jaar enkel 1 maal per jaar door me laten verzorgen. Dat was nu achteraf geen goede besluit.

Het resultaat: De planten groeiden verder in hoogte en breedte met het nadeel dat deze ander prachtige planten verdrukken.Vooral de klimophaag, fruitbomen en de hoge heesters nemen elkaar het licht weg.

De dag is grauw en vochtig. Regelmatig miezert het. De rijplaten van de aanhanger komen te voorschijn. Ik verwacht veel snoeiafval. 

Het merendeel van de bladeren van de wilde kastanje wordt eruit gehaald, een kwart blijft liggen voor de vogels, insekten, bodemvoeding en bescherming van de vaste planten.

De blauwe regen krijgt een snoeibeurt, om te voorkomen dat de twijgen niet in de bomen groeien. Deze worden gesnoeid tot 3 ogen. waardoor de bloei volgend jaar weer intens wordt. Ik verwijder eerst de dode twijgen, snoei de lange scheuten, trim de hoofdtakken en vervolgens breng ik de structuur aan.

Veel snoeiwerk gebeurd met een accu snoeischaar en accu heggeschaar. Groenafval gaat naar de aanhanger om daarop de verhardingen schoon te blazen met de bladblazer.Op het einde van deze tuinwerkzaamheden wordt de tuin met kalk bemest.

Door de vochtigheid en kou in de lucht wordt je zelf ook wat stijf.. Fijn dat er op gezette tijden koffie wordt aangeboden..

Na 15uur begint het wat donker te worden...Nou we gaan nog even door na 16uur.. tegen half 5 wordt alles opgeruimd.Gereedschappen worden schoongemaakt en eventueel ontsmet.

Wat wordt het nu snel donker, tegen 17uur wordt het groenafval naar de groenstort gebracht...

Totaal gewicht 800 kg..

 

En nu gauw naar huis om me je wat op te warmen...

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.