Makkelijke planten in 7 stappen

Gepubliceerd op 5 februari 2023 om 16:38

Je hebt altijd al een groene en makkelijke onderhouden tuin willen hebben? Echter heb je er geen kaas van gegeten waar je moet beginnen. Dan heb ik hier een tuinplan wat een versteende tuin in zeven stappen een groene tuin laat worden. Ik heb het niet zelf bedacht heb, maar het is een mooi idee wat ik graag met je deel. 

HET  7 STAPPENPLAN

Het idee is als volgt: verwijder de stenen uit je tuin en plant makkelijk groen aan. Hierdoor ontstaat er een groene, bloeiende tuin die makkelijk te onderhoud is en bovendien veel aangenamer is dan een versteende tuin! Je voelt je gelukkiger, gezonder, nu we vele uren door Corona thuis moeten blijven.De basis van deze makkelijke tuin zijn de bodembedekkers, planten die met worteluitlopers de bodem bedekken, echter niet onder de bestrating door groeien. Met de bedoeling dat er geen ruimte meer is voor ongewenste planten. De stappen naar deze tuin zijn als volgt:

 

 1. Onderzoek de mogelijkheden.
 2. Verwijder de tegels, wellicht kun je er muurtjes van maken. Breek ze middendoor voor meer contrast.
 3. Maak een beplantingsplan met bodembedekkers en een enkele vast plant als solitaire bondgenoot.
 4. Voer het straatzand af en breng zwarte tuinaarde gemengd met vruchtbare grond aan denk eens wormenmest.
 5. Plant de beplanting aan in een ruim plantgat.En druk deze goed aan.
 6. Geef water en egaliseer de grond.
 7. Onderhoud je groene tuin in het begin door onkruiden te verwijderen. Binnen een groeiseizoen is de beplanting zover dicht gegroeid dat het onderhoud minimaliseert.

Als hovenier help ik je natuurlijk graag met mijn vakkennis om het voor om voor jou een droomplekje te creëren.

DE VOORDELEN VOOR JOU.

Een groene tuin heeft eigenlijk alleen maar voordelen. Iedereen heeft het altijd maar over het onderhoud, maar hoeveel tijd wordt er niet aan het onderhoud van de stenen besteedt? Onkruid verwijderen, tegels schrobben, verzakkingen ophogen, kleurverdieper aanbrengen. Over veel tijd gesproken... De voordelen van een groene tuin zijn legio:

 • Een groene tuin is verkoelend in de zomer en voelt aangenamer in de winter.
 • Regenwater wordt in een groene tuin door de planten en grond opgenomen. Een prima oplossing om plassen na hevige regenbuien te voorkomen!
 • Een groene tuin draagt bij aan meer variatie in de direct omgeving. Bomen, heesters, planten, bloemen en veel meer ander groen zorgen voor voedsel, nestgelegenheid en schuilplekken voor bijvoorbeeld egels, vlinders, bijen en vogels.
 • En werken in de tuin is natuurlijk lekker sociaal en leuk!

Wie wil er nog wachten op een groene tuin? Groen is doen!

 

Makkelijk groen in 7 stappen - met dank heb ik van deze bron gebruik gemaakt voor dit blog!

 

Groet Libor

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.