buxus rups libor van breeBijna iedere tuinbezitter met buxus zit nu tegen troosteloos bruin en kaal staketsel aan te kijken. Zeker door de lange nazomer is de buxusmotplaag enorm geweest.

 

 

 

 

 

De meningen over wat ermee te doen zijn verdeeld. Terugsnoeien en flink mesten zou een mogelijkheid kunnen zijn. De plant verven of een groepje loopeenden inzetten is ook een lapmiddel.

En de buxusmot heeft zich definitief gevestigd in ons land. Dus grote kans dat, als de planten al herstellen, het volgend jaar weer hetzelfde liedje is. De hoop is gevestigd op een strenge winter of dat iedereen de buxus wegdoet zodat de vlinder geen eitjes meer kan afzetten.
In de handel zijn wel biologische verdelgers te verkrijgen. Het zijn aaltjes, kleine diertje die leven op de rupsen van de buxusmot. Deze dien je uit te strooien over de Buxus. De resultaten hiervan zijn wisselend.

Gelukkig zijn er genoeg alternatieven om de buxus te vervangen. Lonicera nitida, Ilex crenata en Ligustrum vulgare.

De Lonicera nitida, ook wel bekend als de Chinese- of struikkamperfoelie, is een wintergroene haagplant met een zeer dichte vertakking en kleine, ovale donkergroene bladeren. De plant groeit iets sneller dan buxus dus zal meer gesnoeid moeten worden.

De Ilex crenata (Japanse hulst) is zeer geschikt voor zowel kleine- als grote hagen. De kleine witte bloemetjes en zwarte besjes geven de plant extra sierwaarde.

Ligustrum vulgare (gewone liguster) is een ouderwetse tuinplant die bloeit met witte, geurende bloeiaren. Een uitstekende bijenplant ook. Het blad is smal en wat groter dan bovenstaande soorten en in strenge winters kan de plant een deel van het blad. Als haag is de liguster een ideale plaats voor vogels om in te nestelen.

Alle drie de verschillende planten zijn makkelijk te onderhouden en kunnen in strakke, formele vormen worden gesnoeid.

Als hovenier zorg ik ervoor dat ik u de juiste keuze van (haagplanten)adviseer. De dode buxusplanten worden vervangen, de grond opnieuw omgewerkt en bemest en het vervangende alternatief ingeplant. Wacht daarmee niet te lang. De grond is nu nog vrij warm zodat de planten makkelijk aanslaan.

Laatste nieuws: Light2C krijgt een ander naam, en wel in Libor van Bree  Van Nature NATUURLIJK

TUINVERLICHTING DEMO

TUIN VERLICHTING DEMONSTRATIE

HOE LEG IK TUINVERLICHTING AAN?, Is het wel veilig, is het mogelijk om onze grote boom aan te lichten of bent u op zoek naar meer veiligheid of sfeer rondom uw woning of bedrijfspand. Iedere tuinsituatie is anders. U struikelt over de mogelijkheden. Om u te helpen om een goede keus te maken is het mogelijk om middels een demonstratie koffer 12 en 24V tuinverlichting enkele dagen en nachten uit te proberen. Bent u overtuigt van deze verlichting, dan is het mogelijk om deze door mij aan te laten leggen. U legt deze zelf aan! Geen probleem! Aan de hand van een lichtplan die door mij is uitgewekt kunt u zelf aan de slag. 

TUINONDERHOUD

DE TUIN IN ALLE SEIZOENEN

TUINONDERHOUD in alle seizoenen. De seizoenen wisselen zich razend snel. In ieder jaargetij wisselt de natuur van jas.Net als wij mensen zorgen we dat we ons zelf goed onderhouden.De natuur zorgt voor zich zelf, met af en toe een paar handjes van ons. Omdat we de natuur vaak naar onze hand willen zetten, komt dit vaak in gedring.Om u daarbij te helpen en te behoeden voor verkeerde beslissingen in en om tuin is het raadzaam om al het leven rondom de tuin in balans te houden zodat u in een fijne omgeving kunt vertoeven. 

WEBSHOP TUINVERLICHTING

PROFESSIONELE TUIN VERLICHTING

Of u nu  OP ZOEK NAAR TUINVERLICHTING  voor het uitlichten van het tuinpad, het creëren van een eigen sfeer in uw tuin of het verwelkomen van gasten bij uw bedrijf, in deze online webshop vind u alleen zeker de beste tuinverlichting die bij u past en die op lumineuze wijze aansluit op uw specifieke wensen. Professionele en sfeervolle tuinverlichting misstaat nooit in de tuin. De film laat u een kleine blik werpen op het grote verlichting assortiment

Voordelen tuinverlichting webshop

icon-package  

Gratis verzending

icon-ideal  

Veilig en flexibel betalen

icon-warning shield  

Altijd bereikbaar

icon-thumb  

27 jaar ervaring in Deurne e.o

icon-delivery  

3-4 Dagen levertijd België 5-6 dagen