Enkele adviezen voor het plaatsen van tuinverlichting.

terras verlichting libor van bree

OPRIT, TERRAS OF TUINPAD VERLICHTEN

Door het verlichten van je tuinpad, terras of oprit vergroot je het gevoel van veiligheid en creëer je sfeer in jouw buitenruimte. Let daarbij op dat er geen overdaad aan verlichting ontstaat. 12V en 24V grondspots, sokkellampen, floodlights en wandlampen zijn de meest gebruikte voorbeelden van tuinverlichting voor je oprit of tuinpad.In de 24V serie zijn alle grondspots overrijdbaar.

 

muurverlichting libor van bree

GEVEL OF SCHUTTING VERLICHTEN

Met een wandlamp verlicht je jouw gevel of schutting.Let daarbij op het design en materiaal.Maak deze eenmaal per jaar schoon met groene zeep en autowax. Met goede kwaliteit wandlampen verlicht je duidelijk de entree waardoor je de weg naar de voordeur kunt vinden. Met gevelverlichting of een schuttinglamp zet je ongewenste bezoekers bovendien in de spotlights.

 

boom verlichting libor van bree

BOMEN EN PLANTEN VERLICHTEN

In het assortiment boom en plantenverlichting zijn 2 opties mogelijk.Grondspots en tuinspots.Voor beide is wat te zeggen.Grondspots worden bij lage planten door de bladeren overgroeit.Gebruik daarvoor dan tuinspots op een paaltje.Grondspots daarin tegen komen het best tot zijn recht in het gras of half verharding.Sommige tuinspots zijn dimbaar.

 

libor van bree tuinverling in een waterval

VIJVER OF WATERELEMENT VERLICHTEN

Voor het verlichten van een vijver of waterelement moet de lamp voorzien zijn van IP68 wat inhoud dat de lampen geschikt met zijn voor onder het water. Gebruik daarvoor een spot die je vast kunt zetten op een harde ondergrond zoals een tegel of betonblok. Het grootste effect creëer je door de lamp net achter de waterval te plaatsen zodat het water verlicht wordt. Let op dat de lamp niet de hele nacht laat branden in een vijver met vissen. De levensritma van alle organisme wordt daardoor ontregelt.

 

woonhuis tuinverlichting libor van bree

VERLICHTEN VAN JE WONING

Om je huis te beveiligen, zijn buitenlampen heel geschikt. Door ongewenste bezoekers in het volle licht te zetten, geef je ze een onprettig gevoel. Dit vergroot uw gevoel van veiligheid. Denk bij de verlichting als beveiliging van uw woning aan felle verlichting in de vorm van floodlights, grondspots of bouwlampen. Deze stralen veel fel, warm wit licht uit waarmee u een groot oppervlak verlicht.Deze lampen bezitten een brede bundel met licht. Voorts zijn te koppelen aan een bewegingssensor of schemersensor.Een enkele is dimbaar.

 

Reiskosten vergoeding

Voor een verlichtingsdemonstratie worden kosten in rekening gebracht buiten een straal van 10km.

Deze zijn 50ct/Km en 23,25 euro per uur

 

 

TUINVERLICHTING DEMO

TUIN VERLICHTING DEMONSTRATIE

HOE LEG IK TUINVERLICHTING AAN?

Is het wel veilig, is het mogelijk om onze grote boom aan te lichten of bent u op zoek naar meer veiligheid of sfeer rondom uw woning of bedrijfspand. Iedere tuinsituatie is anders. U struikelt over de mogelijkheden. Om u te helpen om een goede keus te maken is het mogelijk om middels een demonstratie koffer 12 en 24V tuinverlichting enkele dagen en nachten uit te proberen. Bent u overtuigt van deze verlichting, dan is het mogelijk om deze door mij aan te laten leggen. U legt deze zelf aan! Geen probleem! Aan de hand van een lichtplan die door mij is uitgewerkt kunt u zelf aan de slag. 

TUINONDERHOUD

DE TUIN IN ALLE SEIZOENEN

TUINONDERHOUD IN ALLE SEIZOENEN. 

De seizoenen wisselen zich razend snel. In ieder jaargetij wisselt de natuur van jas.Net als wij mensen zorgen we dat we ons zelf goed onderhouden.De natuur zorgt voor zich zelf, met af en toe een paar handjes van ons. Omdat we de natuur vaak naar onze hand willen zetten, komt dit vaak in gedring.Om u daarbij te helpen en te behoeden voor verkeerde beslissingen in en om tuin is het raadzaam om al het leven rondom de tuin in balans te houden zodat u in een fijne omgeving kunt vertoeven. 

WERKSHOP TUINONDERHOUD

TUIN ONDERHOUD WERKSHOP

 

 

 

 

 

 

 

HERKEN JE DIT!

Je tuin vraagt dringent om een snoeibeurt, of misschien een winterbeurt.Keer op keer doe je hetzelf. Hoe je dat doet, gewoon. Echter zou je het prettig vinden om eens een deskundige in te schakelen die je haarfijn uitlegt wat je moet doen om weer motivatie en tuininspiratie te krijgen. Maar je wilt het wel zelf doen. Geen punt. Door het volgen van een tuinworkshop in je eigen tuin met gerichte en praktische handelingen voorkom je weer dat je een verkeerde beslissing neemt.

  • Onze hoveniers vak

    Elke week een andere tuin Veel van mijn klanten zijn gebonden om door Corona thuis te werken. Men is zich er van bewust hoe belangrijk een groene omgeving is. Eerder dan voorheen om de tuin te zien...

Aangesloten

Hovenier.nl - Deel uw ervaring

Hovenier.nl - Deel uw ervaring