light2c boom kleur

 

Toepassingen met led tuin/buitenverlichting

We kennen nu inmiddels led tuin/buitenverlichting in vele toepassingen. Wat vaak onderberlicht wordt, is de kunst om je tuin esthetische dus met kleuren te verlichten.Struiken, bomen en gevels krijgen op die manier een unieke uitstraling.

Natuurlijk kun je ook dit samen met de bestrating toepassen echter menigeen zal dan gaan fronzen.Normaliter gebruikt men daarvoor namelijk warm wit licht. Dit geeft je tuin een unieke uitstraling. Je kunt gaan experimenteren met verschillende kleuren licht en verschillende soorten armaturen, zodat je groene oase wordt verlicht naar je eigen persoonlijke smaak en je vanzelf een humeur krijgt. 

kleur je humeur met licht in de tuin

Onbewust wordt je naar buiten beïnvloed door kleuren.Wanneer je in de tuin zit met alleen donkere kleuren zoals zwart, bruin en donker blauw in de vorm van pergola's, bestrating, half verharding en donker groen is het moeilijk om opgewekt te blijven.Terwijl warme kleuren zoals geel-oranje je juist een energie boost geven.De meeste hoveniers maken een combinatie van ''warme en koude'' kleuren. Echter een tuin met alleen gele of oranje kleuren in de vorm van bestrating, planten en potten bijvoorbeeld maken je ook onrustig.

egg noordzee light2c

Uit ervaring is de ideale combinatie groen, blauw of zelf bruin altijd geslaagd.Welnu uit eigen bron blijkt dat lichtkleuren in het donker deze gevoelens overnemen.Zo is het bekend dat bijvoorbeeld een witte papierberk in het blauw duidelijk koud en kil overkomt.Terwijl rood op een grote struik of boom je behaaglijk voelt.Psychologisch gezien krijg je het warm.Oranje is dan ook zeer geschikt voor tuinen met Mediterrane invloeden.

Gebruik dan de (RGB) Rood-Geel-Blauw led kleuren dan alleen als je een groot object wilt uitlichten.Wat ik zelf eens toegepast heb is een oranje-rode led gloed tegen een grote gevel naast een breed pad waardoor een welkom wordt geheten om een horeca gelegenheid binnen te gaan.Maar denk ook eens aan mobiele lampen die opgeladen kunnen worden.

  

12002456 997804013574086 5331078406209908779 oHierbij geef ik wat tips wat lichtkleuren met je doet in het donker.

Rood: Zorgt voor emotie, gevaar of sensualiteit van spanning en warmte.

Blauw: Dit maakt je rustig en kalm en zorgt voor een kille omgeving vooral 's winters geeft dit een mooi effect.

Groen: Geeft een gevoel van rust en evenwicht in je tuin.

Bruin: Ja, wordt weinig gebruikt omdat dit in de praktijk weinig effect geeft.

Geel: Maar dan in combinatie met oranje voor het gevoel van zomer, lange avonden en gezellige sfeer.

En tenslotte wit dat geeft geen emotie omdat dit een neutrale kleur is.Gebruik deze dan op alleen kleine objecten zoals een ornament of iets wat functionele functie heeft.Het belangrijkste is dat je gaat voor de emotie waar jij je prettig bij voelt.De vraag of kleuren werkelijk je stemming beïnvloed is geen vraag waar de wetenschap serieus over buigt.Maar voer voor marketeers en psychologen.

 

knabMedia campagne KNAB bank

En toen werd er gevraagd of ik mee wilde doen met een mediacampagne van de KNAB bank.

Vorig jaar werd ik benaderd door de Nederlandse KNAB bank.Zij waren naar verluidt bezig met een nieuwe sociale media campagne met als thema ''Ook jij geeft alles''.

De opzet van de bank is om ondernemers en particulieren te interviewen en te portretteren om te zien dat zij ook alles geven om hun beroep of passie uit te dragen.Na de zomervakantie van 2015 is er een verhaal op papier gekomen waarin ik het verhaal vertel over mijn hoveniers achtergrond en de switch die ik gemaakt heb naar buiten/tuinverlichting.Enkele maanden daarna is er een fotografe gekomen om foto's te maken.De bank is nu bezig om een het een en ander te bewerken waarna ik landelijk het internet op ga in hun campagne.


Houd de site in de gaten op https://www.knab.nl/alles-geven

Light2c vakbeurs

vakBeurs 

Afgelopen maand was weer de 18e vakbeurs groen in Hardenberg.

In het verleden waren er ook meer beurzen in deze categorie en wel in Gorinchem en Venray.Beide beurzen zijn al enige jaren uit het zicht door de economische omstandigheden.Veel hoveniers en gerelateerde bedrijven reden danook naar het Noord- Oosten van het land.

Houtproducten

Wat meteen opviel, het aanbod van tuinproducten in de afgelopen jaren die zijn weinig  veranderd.De steenboeren komen met een kleine wijziging in hun assortiment.Ook de houtfabrikanten in tuinhuisjes, hekken, en speeltoestellen waren niet aanwezig. De grote spelers uit deze groep zijn op de fles gegaan.

Kunstgras

Wat wel nieuw is nou ja, de vele bedrijven die begonnen zijn met kunstgras.Wat 10 jaar geleden uniek was is inmiddels oud en niet vernieuwend.Allemaal nemen zij het van 1 bedrijf (Ten Cate) af en noemen zij hun grasmat een andere naam.Al deze nieuwe namen in de hoveniers wereld komen met een andere verhouding in grasmat soorten.Voor ieder wat wils, zullen we maar zeggen.

Verlichting van Lightpro

Het enige wat deze keer opviel zijn 2 leveranciers in tuinverlichting.Beide met hun eigen segment.De firma Techmar (Garden Lights) komt officieel met LightPro.Een assortiment 12V tuin/buitenverlichting wat nagenoeg helemaal aansluit naar de vraag van de hovenier en de bouwwereld.Ook weer eenvoudig aan te leggen met plug en play.De nieuwe koppeling aan de 12V hoofdkabel is helemaal super. De lampen en armaturen zijn van zeer hoge kwaliteit met een acceptabele prijs.LichtPro wordt alleen geleverd aan hoveniers en bedrijven in de groen sector.Het zijn echt mooie lampen die zeer goed staan in ieder groene omgeving.Mocht je belangstelling gewekt zijn of heb je vragen hierover neem dan gerust contact op. 

 

lightpro alles

 

De 2e leverancier is WA verlichting.

De 24V tuinverlichting speler die hard aan de weg aan timmeren is om iedereen aan te steken met het tuinverlichting virus.En inderdaad de verlichting is doordacht en veelzijdig in te zetten.Het grote voordeel van hun producten zijn de zeer zuinige energierekening van de lampen, 100% waterdicht en met plug en play aan te leggen.In de webshop Light2CPro staan dan ook enkele van deze lampen genoemd.Mocht je belangstelling hebben of ben je op zoek naar een veilige en doordachte buitenverlichting laat het dan weten.Met mijn demokoffer in de hand kom ik door het hele land.

 

DEMONSTRATIE OPSTELLING

presentatiekoffer 222.16.1134.824 150x133

Mocht je belangstelling gekregen hebben wat buitenverlichting voor je kan betekenen. Misschien wil je meer veiligheid of sfeer of wil je je bedrijfspand of objecten in je tuin in de schijnwerpers te zetten.Ik heb uit de beste led buitenverlichting leveranciers uit Nederland een set demonstratie koffers samengesteld. 

In deze koffers zitten muurlampen, onderwaterlampen, tuinspots, led balken, grondspots en staande lampen in het 12V en 24V assortiment. Met deze buitenlampen kan ik je een indruk geven wat de mogelijkheden zijn. De buitenverlichting set laat ik enkele dagen staan zodat je een indruk krijgt wat licht met je doet.Na enkele dagen neem ik contact met je met de vraag hoe het bevallen is.

De rest vertel ik je als ik een afspraak met je mag maken.Heb je nog tips of een mooi thema laat het even weten.....

 

Volgende maand o.a met het verhaal over....

Maar wat zeg je me nou! 2400K, 2700K, 3000K, 4000K of 6500K

 sneeuwklokjes

Tenslotte wil ik je bedanken voor het lezen van deze nieuwsbrief en wens ik je een mooie maand toe.

Met een groet, Libor van Bree

 

 

 

 

TUINVERLICHTING DEMO

TUIN VERLICHTING DEMONSTRATIE

HOE LEG IK TUINVERLICHTING AAN?

Is het wel veilig, is het mogelijk om onze grote boom aan te lichten of bent u op zoek naar meer veiligheid of sfeer rondom uw woning of bedrijfspand. Iedere tuinsituatie is anders. U struikelt over de mogelijkheden. Om u te helpen om een goede keus te maken is het mogelijk om middels een demonstratie koffer 12 en 24V tuinverlichting enkele dagen en nachten uit te proberen. Bent u overtuigt van deze verlichting, dan is het mogelijk om deze door mij aan te laten leggen. U legt deze zelf aan! Geen probleem! Aan de hand van een lichtplan die door mij is uitgewerkt kunt u zelf aan de slag. 

TUINONDERHOUD

DE TUIN IN ALLE SEIZOENEN

TUINONDERHOUD IN ALLE SEIZOENEN. 

De seizoenen wisselen zich razend snel. In ieder jaargetij wisselt de natuur van jas.Net als wij mensen zorgen we dat we ons zelf goed onderhouden.De natuur zorgt voor zich zelf, met af en toe een paar handjes van ons. Omdat we de natuur vaak naar onze hand willen zetten, komt dit vaak in gedring.Om u daarbij te helpen en te behoeden voor verkeerde beslissingen in en om tuin is het raadzaam om al het leven rondom de tuin in balans te houden zodat u in een fijne omgeving kunt vertoeven. 

WERKSHOP TUINONDERHOUD

TUIN ONDERHOUD WERKSHOP

 HERKEN JE DIT!

Je tuin vraagt dringent om een snoeibeurt, of misschien een winterbeurt.Keer op keer doe je hetzelf. Hoe je dat doet, gewoon. Echter zou je het prettig vinden om eens een deskundige in te schakelen die je haarfijn uitlegt wat je moet doen om weer motivatie en tuininspiratie te krijgen. Maar je wilt het wel zelf doen. Geen punt. Door het volgen van een tuinworkshop in je eigen tuin met gerichte en praktische handelingen voorkom je weer dat je een verkeerde beslissing neemt.

  • Het moeilijkste van ons vak is je eigen tuin aanleggen.

    Zoals ik al vermeld in mijn eerdere blog vindt ik moeilijk om voor jezelf als geroutineerde hovenier een sfeer tuin samen te stellen die voor alle gebruikers prettig vertoeven is. Je hebt namel...

Aangesloten

Hovenier.nl - Deel uw ervaring

Hovenier.nl - Deel uw ervaring