Daar zijn we alweer! Het nieuw jaar is aangebroken.Vol goede moed en nieuwe voornemens.Voornemens om jezelf te verbeteren of je groene omgeving misschien wel in een nieuw jasje te steken.

Misschien ben je wel in gesprek met een hovenier en samen kom je tot conclusie om je bestaande tuinverlichting te veranderen omdat deze stuk zijn, niet passen in het tuinontwerp of dat het stroomvreters zijn.En uiteindelijk ...................... weet je niet waar je moet beginnen.

Geen angst! Hierbij heb ik wat tips voor je beschreven die je als handleiding kunt gebruiken.Doe mee met de lichtrevolutie in je groene omgeving en ervaar en beleef het zelf.Je wordt er echt gelukkiger van.

 

TUINVERLICHTING VERANDEREN MAAR HOE!

Nu loop je wel eens te dubben over sfeer of veiligheid in je groene omgeving of je wil je een mooi beeld in de tuin aanlichten.Er zijn meerdere manieren om je bestaande verlichting te veranderen of aan te passen.

Let dan wel op voor welk systeem je kiest!

 

En je keus is toch gevallen op 230 volt.
Je weet dan natuurlijk dat dit een degelijke en over het algemeen een duurdere optie is.Natuurlijk kun je overgaan op een goedkoper merk.Maar uiteindelijk is deze optie duurder doordat de led kwaliteit ieder jaar achter uit gaat, wat dan resulteert in meer stroom verbruik.

Wil je dan toch goede betaalbare, kwalitatieve verlichting en deze aansluiten op 230V dan raad ik je aan om voor merken te gaan in midden en hoog segment.Als je meer informatie hier over wilt neem dan gerust contact op.

Of kies je voor 12 of 24 volt

Hierin concurreren merken zich suf...Alleen niet in het hoger segment, hier heeft elk merk zijn eigen publiek.Deze kiest dan merendeel voor het design en niet voor het gemak.

Alle 12v en 24v systemen zijn eenvoudig zelf aan te leggen.Een beetje handige vrouw of man kan in een paar uur een lichtrevolutie ervaren.Mocht je daarin raad willen hebben.... neem gerust daarvoor contact op.Dan leg ik je eventueel op locatie alles uit.

Om uiteindelijk uit te komen bij Solar ofwel Zonne- energie verlichting.

Kom dan niet met die goedkope varianten van de .......... aanzetten.Die branden enkel een paar uur om vervolgens na een tuinseizoen in de container te eindigen.Hoezo jij bent duurzaam!

De betere komen uit de professionele wegenbouw met een lange brandduur en zijn zeer eenvoudig te plaatsten in de verharding.Deze zijn uitermate geschikt voor in een oprit of tuinpad.Denk er wel aan we in het noordelijk halfrond wonen, wat betekend dat er vanaf november tot mei te weinig Zonne-sterkte is om deze goed op te laden.

NIEUWSFEITEN IN 2015

In deze blog komen 8 berichten naar voren die het afgelopen jaar goed hebben gedaan.Van verschillende kanten zijn berichten binnen gekomen die te waardevol zijn om niet genoemd te worden.Deze heb ik op desbetreffend blog aangevuld.

Mocht je vragen of opmerkingen hebben, dan verneem ik dit graag.

Elke tuin heeft zijn eigen verhaal                             

Voor niets gaat de zon op

Pas op met goedkope ledverlichting

Licht ongezellig!

Solar grondspots met een paspoort

Buitenlampen poetsen onzin toch

Duistere geesten weghouden met licht

Help! mijn tuinverlichting is gestolen

 

TUINNIEUWS IN JANUARI

In januari vind in Hardenberg de complete vakbeurs plaats voor de gehele groene sector.

Hierbij komen alle facetten uit deze sector aan bod.Uiteraard krijgt verlichting van mij extra aandacht.Verschillende merken van goede tot zeer goede kwaliteit komen met noviteiten of verbeteringen op het bestaande assortiment.

atlas led light2cHet merk Garden Lights komt met een nieuw assortiment voor professionals.Onder de noemer LIGHTPRO Exclusief komen zij met een serie lampen van een hoge kwaliteit.Deze lampen worden alleen via de hovenierssector verkocht.

De serie bestaat uit:

Muurlampen - grondspots en staande lampen

  • Tevens zijn er verbeteringen aangebracht in het bestaande assortiment. Bijvoorbeeld met kabellengtes van 200m 

Deze groep lampen worden ook via LIGHT2C verkocht.Aangezien ik deze ook monteer voor hoveniers en bouwbedrijven.In de webshop hebben deze lampen een eigen categorie.

Ook 24V specialist WA verlichting voor buitenverlichting komt met een uitbreiding van hun assortiment.
Dit zorgt wederom voor mooie verassingen.

Ik hou je hiervan op de hoogte.

BAMBOE DAKTERRAS

Onlangs heb ik project opgepakt samen met een houtbedrijf uit Uden.Samen met hen en de klant is er een bamboe vlonder opgeleverd waarbij er 24V grondspots in de houtdelen zijn verwerkt.Stap voor stap is er een aansluiting gemaakt door een kozijn en het dakterras.De klant had de restrictie, dat de verlichting niet te fel, te opzichtig, en het een warme sfeer gaf zowel in de winter als in de zomer.

Na verschillende opties en demonstraties kwamen we tot besluit om over te gaan op een mini grond-spotje.
Het resultaat mag er zijn.

Hierbij zie je stap voor stap de voltooiing.

Aanleg bamboerterras licht2caanleg bamboevlonder 4 Light2C

bamboevlonder light2C 8

 

 

 

 

 

 

 

DEMONSTRATIE OPSTELLING

Mocht je belangstelling gekregen hebben wat buitenverlichting voor je kan betekenen. Misschien wil je meer veiligheid of sfeer of wil je je bedrijfspand of objecten in je tuin in de schijnwerpers te zetten.Ik heb uit de beste led buitenverlichting leveranciers uit Nederland een set demonstratie koffers samengesteld. In deze koffers zitten muurlampen, onderwaterlampen, tuinspots, led balken, grondspots en staande lampen in het 12V en 24V assortiment. Met deze buitenlampen kan ik je een indruk geven wat de mogelijkheden zijn. De buitenverlichting set laat ik enkele dagen staan zodat je een indruk krijgt wat licht met je doet.Na enkele dagen neem ik contact met je met de vraag hoe het bevallen is.

De rest vertel ik je als ik een afspraak met je mag maken.

Heb je nog tips of een mooi thema laat het even weten.....

Tenslotte wil ik je bedanken voor het lezen van deze nieuwsbrief en wens ik je een mooie maand toe.

Met een groet, Libor van Bree

 

TUINVERLICHTING DEMO

TUIN VERLICHTING DEMONSTRATIE

HOE LEG IK TUINVERLICHTING AAN?

Is het wel veilig, is het mogelijk om onze grote boom aan te lichten of bent u op zoek naar meer veiligheid of sfeer rondom uw woning of bedrijfspand. Iedere tuinsituatie is anders. U struikelt over de mogelijkheden. Om u te helpen om een goede keus te maken is het mogelijk om middels een demonstratie koffer 12 en 24V tuinverlichting enkele dagen en nachten uit te proberen. Bent u overtuigt van deze verlichting, dan is het mogelijk om deze door mij aan te laten leggen. U legt deze zelf aan! Geen probleem! Aan de hand van een lichtplan die door mij is uitgewerkt kunt u zelf aan de slag. 

TUINONDERHOUD

DE TUIN IN ALLE SEIZOENEN

TUINONDERHOUD IN ALLE SEIZOENEN. 

De seizoenen wisselen zich razend snel. In ieder jaargetij wisselt de natuur van jas.Net als wij mensen zorgen we dat we ons zelf goed onderhouden.De natuur zorgt voor zich zelf, met af en toe een paar handjes van ons. Omdat we de natuur vaak naar onze hand willen zetten, komt dit vaak in gedring.Om u daarbij te helpen en te behoeden voor verkeerde beslissingen in en om tuin is het raadzaam om al het leven rondom de tuin in balans te houden zodat u in een fijne omgeving kunt vertoeven. 

WERKSHOP TUINONDERHOUD

TUIN ONDERHOUD WERKSHOP

 HERKEN JE DIT!

Je tuin vraagt dringent om een snoeibeurt, of misschien een winterbeurt.Keer op keer doe je hetzelf. Hoe je dat doet, gewoon. Echter zou je het prettig vinden om eens een deskundige in te schakelen die je haarfijn uitlegt wat je moet doen om weer motivatie en tuininspiratie te krijgen. Maar je wilt het wel zelf doen. Geen punt. Door het volgen van een tuinworkshop in je eigen tuin met gerichte en praktische handelingen voorkom je weer dat je een verkeerde beslissing neemt.

  • Het moeilijkste van ons vak is je eigen tuin aanleggen.

    Zoals ik al vermeld in mijn eerdere blog vindt ik moeilijk om voor jezelf als geroutineerde hovenier een sfeer tuin samen te stellen die voor alle gebruikers prettig vertoeven is. Je hebt namel...

Aangesloten

Hovenier.nl - Deel uw ervaring

Hovenier.nl - Deel uw ervaring