Het eindbeeld in de tuin

Zoals ik al vermeld in mijn eerdere blog vindt ik moeilijk om voor jezelf als geroutineerde hovenier een sfeer tuin samen te stellen die voor alle gebruikers prettig vertoeven is. Je hebt namelijk een groot reservoir aan voorbeelden en kennis voor het maken van een bijzondere tuin tuin. Nu kijk ik terug naar alle handelingen of ik het niet anders heb kunnen doen. Natuurlijk zijn we niet volleerd. Een tuin is continue onderhevig aan invloeden van buiten af. De tuin groeit in iedere situatie met je mee.
 
 
 
 
 
 
 
 

salamander in de tuin Libor van Bree BLOGPOSTEen oude tuin heeft zijn charme. Grote planten domineren en geven de tuin een volwassen indruk.Jonge vaste planten gaan een gevecht met elkaar aan over de beste plek in het licht en voeding.

Niet alleen de planten boven de grond maar ook in  de vijver zie ik regelmatig moeras en vijver planten uitdijen. Een tekort aan licht en voeding voor dit soort planten zorgt ervoor dat deze verder op zoek gaan naar voeding of licht waar het wel aanwezig is..Geen nieuws onder de zon. Dat is normaal..

 

 

 

 

 

20210224 094857De natuur ontwaakt en begint te bloeien, terwijl het corona virus al een jaar lang de wereld in zijn greep heeft. De miljoen (eerste) prikken in Nederland zijn gezet tegen het virus. Stapje voor stapje zien we het licht aan het eind van tunnel. De huidige maatregelen hebben een behoorlijk negatief effect op de economie, maar aan de andere kant zie je dat veel mensen in contact komen met de natuur. Op naar buiten om de tuin een opknap beurt te geven..

ONZE TUINHoe moeilijk kan het toch zijn!

Om je eigen tuin een nieuwe indentiteit te geven.

Na jaren door de tuin te wandelen en de planten en tuinmaterialen te zien verouderen kom je tot een punt dat er ingegrepen moet worden.

Elke week een andere tuin

20201110 142905Veel van mijn klanten zijn gebonden om door Corona thuis te werken. Men is zich er van bewust hoe belangrijk een groene omgeving is.

Eerder dan voorheen om de tuin te zien als een rustpunt en balans voor werk en prive.

Wat ik bemerk is om die behoefte in stand te houden. De hovenier die jouw tuin een update geeft voor de komende winter legt zijn kunde en ervaring iedere keer weer neer.

TUINVERLICHTING DEMO

TUIN VERLICHTING DEMONSTRATIE

HOE LEG IK TUINVERLICHTING AAN?

Is het wel veilig, is het mogelijk om onze grote boom aan te lichten of bent u op zoek naar meer veiligheid of sfeer rondom uw woning of bedrijfspand. Iedere tuinsituatie is anders. U struikelt over de mogelijkheden. Om u te helpen om een goede keus te maken is het mogelijk om middels een demonstratie koffer 12 en 24V tuinverlichting enkele dagen en nachten uit te proberen. Bent u overtuigt van deze verlichting, dan is het mogelijk om deze door mij aan te laten leggen. U legt deze zelf aan! Geen probleem! Aan de hand van een lichtplan die door mij is uitgewerkt kunt u zelf aan de slag. 

TUINONDERHOUD

DE TUIN IN ALLE SEIZOENEN

TUINONDERHOUD IN ALLE SEIZOENEN. 

De seizoenen wisselen zich razend snel. In ieder jaargetij wisselt de natuur van jas.Net als wij mensen zorgen we dat we ons zelf goed onderhouden.De natuur zorgt voor zich zelf, met af en toe een paar handjes van ons. Omdat we de natuur vaak naar onze hand willen zetten, komt dit vaak in gedring.Om u daarbij te helpen en te behoeden voor verkeerde beslissingen in en om tuin is het raadzaam om al het leven rondom de tuin in balans te houden zodat u in een fijne omgeving kunt vertoeven. 

WERKSHOP TUINONDERHOUD

TUIN ONDERHOUD WERKSHOP

 HERKEN JE DIT!

Je tuin vraagt dringent om een snoeibeurt, of misschien een winterbeurt.Keer op keer doe je hetzelf. Hoe je dat doet, gewoon. Echter zou je het prettig vinden om eens een deskundige in te schakelen die je haarfijn uitlegt wat je moet doen om weer motivatie en tuininspiratie te krijgen. Maar je wilt het wel zelf doen. Geen punt. Door het volgen van een tuinworkshop in je eigen tuin met gerichte en praktische handelingen voorkom je weer dat je een verkeerde beslissing neemt.

  • Het moeilijkste van ons vak is je eigen tuin aanleggen.

    Zoals ik al vermeld in mijn eerdere blog vindt ik moeilijk om voor jezelf als geroutineerde hovenier een sfeer tuin samen te stellen die voor alle gebruikers prettig vertoeven is. Je hebt namel...

Aangesloten

Hovenier.nl - Deel uw ervaring

Hovenier.nl - Deel uw ervaring