bescherming ficus caria libor van bree

 

Beter te vroeg dan te laat. Als het ’s nachts begint te vriezen en er is niets gedaan om vorstgevoelige planten te beschermen kan het te laat zijn.

Er zijn kuipplanten, zoals de agave, olijf of sommige citrusvruchten die wel tegen een graadje vorst kunnen. Ze kunnen voorlopig, beschut en uit de wind, buiten blijven staan.

Stamrozen kunnen worden ingepakt met stro en een jute zak. Als het flink vriest, moet de oculatieplek van de stamroos beschermd worden. Bij klim- en struikrozen zit de oculatieplek net boven of net onder de grond, hier biedt een eenvoudig bergje aarde of turf aan de voet voldoende bescherming.

Bescherm vijg, perzik, kiwi en ander vorstgevoelig leifruit met een rietmat of scherm tegen de vorst. Plaats de mat schuin tegen het fruit zodra er vorst voorspeld wordt. Haal de mat weer weg zodra de temperatuur boven de nul graden komt.

Kruiden als tijm, rozemarijn, salie, selderij en peterselie kun je de hele winter oogsten. Deze kruiden zijn vorstbestendig als ze in de volle grond staan. Staan de kruiden in potten, zet ze dan binnen op een koele plaats om bevriezing van de kluiten te voorkomen.

Wat de meeste mensen niet weten is dat vocht een grote vijand is in te winter. Planten die vorstvrij (binnen of bijvoorbeeld in de kas) overwinteren hebben minimaal water nodig. Ze zijn immers in rust, de groei staat stil en er is geen voedingsbehoefte. Voorbeelden zijn agapanthus (Afrikaanse lelie), datura en fuchsia. Het oude blad van de agapanthus kan worden verwijderd en de datura en fuchsia een beetje bijgesnoeid.

Vergeet de knollen van de begonia’s en dahlia’s niet te rooien. Vorstvrij bewaren in een kistje of kartonnen doos met wat turf of zand. Af en toe controleren op schimmels.

 

Mocht je daar graag wat hulp bij nodig hebben, neem dan gerust contact op.

Nieuwe logo

TUINVERLICHTING DEMO

TUIN VERLICHTING DEMONSTRATIE

HOE LEG IK TUINVERLICHTING AAN?, Is het wel veilig, is het mogelijk om onze grote boom aan te lichten of bent u op zoek naar meer veiligheid of sfeer rondom uw woning of bedrijfspand. Iedere tuinsituatie is anders. U struikelt over de mogelijkheden. Om u te helpen om een goede keus te maken is het mogelijk om middels een demonstratie koffer 12 en 24V tuinverlichting enkele dagen en nachten uit te proberen. Bent u overtuigt van deze verlichting, dan is het mogelijk om deze door mij aan te laten leggen. U legt deze zelf aan! Geen probleem! Aan de hand van een lichtplan die door mij is uitgewekt kunt u zelf aan de slag. 

TUINONDERHOUD

DE TUIN IN ALLE SEIZOENEN

TUINONDERHOUD in alle seizoenen. De seizoenen wisselen zich razend snel. In ieder jaargetij wisselt de natuur van jas.Net als wij mensen zorgen we dat we ons zelf goed onderhouden.De natuur zorgt voor zich zelf, met af en toe een paar handjes van ons. Omdat we de natuur vaak naar onze hand willen zetten, komt dit vaak in gedring.Om u daarbij te helpen en te behoeden voor verkeerde beslissingen in en om tuin is het raadzaam om al het leven rondom de tuin in balans te houden zodat u in een fijne omgeving kunt vertoeven. 

WEBSHOP TUINVERLICHTING

PROFESSIONELE TUIN VERLICHTING

Of u nu  OP ZOEK NAAR TUINVERLICHTING  voor het uitlichten van het tuinpad, het creëren van een eigen sfeer in uw tuin of het verwelkomen van gasten bij uw bedrijf, in deze online webshop vind u alleen zeker de beste tuinverlichting die bij u past en die op lumineuze wijze aansluit op uw specifieke wensen. Professionele en sfeervolle tuinverlichting misstaat nooit in de tuin. De film laat u een kleine blik werpen op het grote verlichting assortiment

Voordelen tuinverlichting webshop

icon-package  

Gratis verzending

icon-ideal  

Veilig en flexibel betalen

icon-warning shield  

Altijd bereikbaar

icon-thumb  

27 jaar ervaring in Deurne e.o

icon-delivery  

3-4 Dagen levertijd België 5-6 dagen