bescherming ficus caria libor van bree

 

Beter te vroeg dan te laat. Als het ’s nachts begint te vriezen en er is niets gedaan om vorstgevoelige planten te beschermen kan het te laat zijn.

Er zijn kuipplanten, zoals de agave, olijf of sommige citrusvruchten die wel tegen een graadje vorst kunnen. Ze kunnen voorlopig, beschut en uit de wind, buiten blijven staan.

Stamrozen kunnen worden ingepakt met stro en een jute zak. Als het flink vriest, moet de oculatieplek van de stamroos beschermd worden. Bij klim- en struikrozen zit de oculatieplek net boven of net onder de grond, hier biedt een eenvoudig bergje aarde of turf aan de voet voldoende bescherming.

Bescherm vijg, perzik, kiwi en ander vorstgevoelig leifruit met een rietmat of scherm tegen de vorst. Plaats de mat schuin tegen het fruit zodra er vorst voorspeld wordt. Haal de mat weer weg zodra de temperatuur boven de nul graden komt.

Kruiden als tijm, rozemarijn, salie, selderij en peterselie kun je de hele winter oogsten. Deze kruiden zijn vorstbestendig als ze in de volle grond staan. Staan de kruiden in potten, zet ze dan binnen op een koele plaats om bevriezing van de kluiten te voorkomen.

Wat de meeste mensen niet weten is dat vocht een grote vijand is in te winter. Planten die vorstvrij (binnen of bijvoorbeeld in de kas) overwinteren hebben minimaal water nodig. Ze zijn immers in rust, de groei staat stil en er is geen voedingsbehoefte. Voorbeelden zijn agapanthus (Afrikaanse lelie), datura en fuchsia. Het oude blad van de agapanthus kan worden verwijderd en de datura en fuchsia een beetje bijgesnoeid.

Vergeet de knollen van de begonia’s en dahlia’s niet te rooien. Vorstvrij bewaren in een kistje of kartonnen doos met wat turf of zand. Af en toe controleren op schimmels.

 

Mocht je daar graag wat hulp bij nodig hebben, neem dan gerust contact op.

Nieuwe logo

TUINVERLICHTING DEMO

TUIN VERLICHTING DEMONSTRATIE

 HOE LEG IK TUINVERLICHTING AAN?, is het wel veilig, is het mogelijk om onze grote boom aan te lichten of ben je op zoek naar meer veiligheid of sfeer rondom je woning of bedrijfspand. Iedere tuinsituatie is anders.Je struikelt over de mogelijkheden.Om je te helpen met advies en of montage is het verstandig om eens 12 en 24 Volt tuinverlichting uit te proberen.Aan de hand van een demokoffer kan ik je haarfijn uitleggen welke mogelijkheden er zijn.

TUINONDERHOUD IN DE HERFST

HERFST IN DE TUIN

TUINONDERHOUD IN HERFST  Nu de herfst een andere kleed aan heeft en zich gereed maakt voor koning winter is het verstandig om nog enkele tuinwerkzaamheden uit te voeren.Behalve het voor de laatste keer scheren van de hagen en bemesten van het gazon en de beplanting kan men het dierenleven een handje helpen door het kleine blad of het grasmaaisel achter in de border achter te laten.

WA VERLICHTING

24 VOLT VERLICHTING OP MAAT

Je bent geen elektricien? En bent op zoek naar veilige, exclusieve en hoge kwaliteit armaturen. De oplossing 24V tuinverlichting van WA verlichting. 24V is laagspanning, veilig, je kunt geen stroom krijgen en.... het is eenvoudig aan te leggen.

Voordelen tuinverlichting webshop

icon-package  

Gratis verzending

icon-ideal  

Veilig en flexibel betalen

icon-warning shield  

Altijd bereikbaar

icon-thumb  

27 jaar ervaring in Deurne e.o

icon-delivery  

3-4 Dagen levertijd België 5-6 dagen