vuur Light2c

 

Werken met licht loont altijd de moeite en is een absolute must. Of het nu gaat om drijvende kaarsjes, een olielamp op het terras, een vuurkorf in de tuin, sfeerlichtjes op zonne-energie of richtspots, licht is onontbeerlijk voor een goed afgewerkt tuin. De kracht van goede tuinverlichting schuilt in het minimale en niet overdadig gebruiken van lichtbronnen.

 

 

 Sfeerverlichting in herfst en winter

1 licht2cGoed geplaatst licht kan een tuin groter doen lijken dan hij in werkelijkheid is en slecht geplaatst licht heeft soms het tegenovergestelde effect. Spelen en variëren met lampen en kleuren zorgt ervoor dat je tuin een apart karakter krijgt. Warme tinten zoals oranje, geel en rood versterken het lounge gevoel en scheppen een gezellige sfeer in de tuin. Kouder, zuiverder, intenser wit tot blauw licht gebruik je om bijvoorbeeld kale struiken die wiegen met de wind of een strakke architectonische vijver beter tot recht te laten komen. Bij deze laatste natuurelementen is het spel van scherpe contrasten, reflecties en schaduwen, dat eerder door koude kleuren dan door warme tinten wordt benadrukt, belangrijk.

Veilgheid

Naast de functionele en decoratieve waarde van tuinverlichting kan men ook lampen plaatsen in functie van de veiligheid. Licht op strategische plaatsen, in donkere hoeken en kanten schrikt mogelijke indringers af.

Duistere geesten

3833465446f18f63836e070f7577144cVoor sommigen is er zelfs een vierde factor die er mee voor zorgt dat licht in de tuin onmisbaar is. Deze laatste ‘gelovigen’ zweren bij het occulte belang van licht. Hier en daar een lamp zou de duistere geesten weghouden. Vooral in het Oosten, volgens de Feng Shui principes binnen de tuinarchitectuur, staan lampen voor het element vuur en de levensgevende Yang energie. Als je het licht juist gebruikt kan het een doeltreffend middel zijn tegen onheilen. Een stralenbundel op de juiste plaats zou kwaadaardige stroming stoppen.

De kunstmatig verlichte tuin ziet er helemaal anders uit dan overdag. Texturen en vormen van planten en ornamenten worden anders bekeken. Het vallen van de avond krijgt een magische sfeer. Zelfs een bescheiden tuintje en patio veranderen ’s avonds in een sprookje. Moderne verlichting is veilig, eenvoudig te installeren en kost weinig stroom. Het maken van stemmingen is bijna kinderspel.

TIPS VOOR SUCCES

Het succes van je tuinverlichting zal voor een groot deel afhangen van de subtiele plaatsing ervan. Experimenteren is de boodschap. Een krachtige (LED)zaklamp is een erg nuttig hulpmiddel om op een mobiele manier te zoeken naar het leukste effect, de beste plaats om de spots op te stellen. Door uitproberen kom je tot het mooiste visuele plaatje. Een goed verlichte tuin is een genot voor het oog. Laat de belangrijkste planten en blikvangers baden in het licht maar zorg ervoor dat er ook donkere partijen blijven, zoals een deel van de geheimzinnige waterspiegel.

DEMONSTRATIE OPSTELLING

presentatiekoffer garden lights Light2CMocht je belangstelling gekregen hebben wat buitenverlichting voor je kan betekenen.Misschien wil je meer veiligheid of sfeer of wil je je bedrijfspand in de schijnwerpers te zetten.Ik heb uit de beste led buitenverlichting leveranciers uit Nederland en België demonstratiekoffers samengesteld. In deze koffers zitten muurlampen, onderwaterlampen, tuinspots, grondspots en staande lampen in het 12V en 24V assortiment.Met deze buitenlampen kan ik je een indruk geven wat de mogelijkheden zijn.De buitenverlichtingsset laat ik enkele dagen staan zodat je een indruk krijgt wat licht met je doet.Na enkele dagen neem ik contact met je met de vraag hoe het bevallen is.

                                             De rest vertel ik je als ik een afspraak met je mag maken.

 

Groet en maak er een mooie dag van.

Libor van Bree

 

Heb je nog tips of een mooi thema laat het even weten.

Volgende keer in ieder geval het thema ''sfeerverlichting in de winter''

amberboom bladeren herfst 01

 

 

 

 

Tuin nieuws

  • 17-06-2021 Het moeilijkste van ons vak is je eigen tuin aanleggen.

    Het moeilijkste van ons vak is je eigen tuin aanleggen.

    Zoals ik al vermeld in mijn eerdere blog vindt ik moeilijk om voor jezelf als geroutineerde hovenier een sfeer tuin samen te stellen die voor alle gebruikers prettig vertoeven is. Je hebt namelijk een groot reservoir aan voorbeelden en kennis voor het maken van een bijzondere tuin tuin. Nu kijk ik terug naar alle handelingen of ik het niet anders heb kunnen doen. Natuurlijk zijn we niet volleerd. Een tuin is continue onderhevig aan invloeden van buiten af. De tuin groeit in iedere situatie met je mee.                

TUINVERLICHTING DEMO

TUIN VERLICHTING DEMONSTRATIE

HOE LEG IK TUINVERLICHTING AAN?

Is het wel veilig, is het mogelijk om onze grote boom aan te lichten of bent u op zoek naar meer veiligheid of sfeer rondom uw woning of bedrijfspand. Iedere tuinsituatie is anders. U struikelt over de mogelijkheden. Om u te helpen om een goede keus te maken is het mogelijk om middels een demonstratie koffer 12 en 24V tuinverlichting enkele dagen en nachten uit te proberen. Bent u overtuigt van deze verlichting, dan is het mogelijk om deze door mij aan te laten leggen. U legt deze zelf aan! Geen probleem! Aan de hand van een lichtplan die door mij is uitgewerkt kunt u zelf aan de slag. 

TUINONDERHOUD

DE TUIN IN ALLE SEIZOENEN

TUINONDERHOUD IN ALLE SEIZOENEN. 

De seizoenen wisselen zich razend snel. In ieder jaargetij wisselt de natuur van jas.Net als wij mensen zorgen we dat we ons zelf goed onderhouden.De natuur zorgt voor zich zelf, met af en toe een paar handjes van ons. Omdat we de natuur vaak naar onze hand willen zetten, komt dit vaak in gedring.Om u daarbij te helpen en te behoeden voor verkeerde beslissingen in en om tuin is het raadzaam om al het leven rondom de tuin in balans te houden zodat u in een fijne omgeving kunt vertoeven. 

WERKSHOP TUINONDERHOUD

TUIN ONDERHOUD WERKSHOP

 HERKEN JE DIT!

Je tuin vraagt dringent om een snoeibeurt, of misschien een winterbeurt.Keer op keer doe je hetzelf. Hoe je dat doet, gewoon. Echter zou je het prettig vinden om eens een deskundige in te schakelen die je haarfijn uitlegt wat je moet doen om weer motivatie en tuininspiratie te krijgen. Maar je wilt het wel zelf doen. Geen punt. Door het volgen van een tuinworkshop in je eigen tuin met gerichte en praktische handelingen voorkom je weer dat je een verkeerde beslissing neemt.

  • Het moeilijkste van ons vak is je eigen tuin aanleggen.

    Zoals ik al vermeld in mijn eerdere blog vindt ik moeilijk om voor jezelf als geroutineerde hovenier een sfeer tuin samen te stellen die voor alle gebruikers prettig vertoeven is. Je hebt namel...

Aangesloten

Hovenier.nl - Deel uw ervaring

Hovenier.nl - Deel uw ervaring