DSC06852

Lampen poetsen?  Met licht meer contrast en een demonstratieopstelling van 12V en 24V buitenverlichting voor rondom je woning of bedrijfspand.

Nieuwsgierig ! 

 

 

Lampen poetsen! Onzin toch?

 • Onlangs stelde een klant me de vraag hoe hij zijn RVS lampen het beste kon schoonmaken. Op de buitenlampen zaten enkele zwarte puntjes en lichte 'roestvlekjes'. De zwarte puntje bleken vliegen uitwerpselen te zijn en de roestvlekjes waren roest op het RVS lampen.
  Als oplossing heb ik aangedragen om het eens te proberen met azijn.Met een microvezel aanbrengen en licht opwrijven met een andere microvezel doekje droog wrijven.tip light2c

Met licht meer contrast

Licht cartoon

Het verschil tussen licht en donker; tussen hard en zacht; kleurijk en flets; zwart en wit; ver en dichtbij. Zonder licht is er geen donker.    Contrast brengt leven in het leven!

Met goede verlichting kun je veel contrast aanbrengen. Een teveel aan licht doet het contrast te niet. Matig je met het gebruik ervan.Versterk lijnen of kleuren van een plant of object. Een object met natuurkleuren doen het best.Daartegen doen donkere objecten het slecht.Een rode beuk bijvoorbeeld geeft met warm wit licht drama. Dit geldt ook anderom een groene boom aanlichten met een rode kleur weer drama. Nu in de herfstmaanden is het de natuur die op het podium staat. Probeer het maar eens uit.

Tip

 • Breng daarom niet teveel verlichting aan.
 • Bedenk goed welke sfeer je wilt bereiken (geel licht geeft romantisch, warm effect terwijl wit licht modern oogt).
 • Verdeel de tuinverlichting in zones.

 

WA Verlichting DemokofferDemonstratie opstelling

Mocht je belangstelling gekregen hebben wat buitenverlichting voor je kan betekenen.Misschien wil je meer veiligheid of sfeer of wil je je bedrijfspand in de schijnwerpers te zetten.Ik heb uit de beste led buitenverlichting leveranciers uit Nederland en Belgie demonstratiekoffers samengesteld. In deze koffers zitten muurlampen, onderwaterlampen, tuinspots, grondspots en staande lampen in het 12V en 24V assortiment.Met deze buitenlampen kan ik je een indruk geven wat de mogelijkheden zijn.De buitenverlichtingsset laat ik enkele dagen staan zodat je een indruk krijgt wat licht met je doet.Na enkele dagen neem ik contact met je met de vraag hoe het bevallen is.

De rest vertel ik je als ik een afspraak met je mag maken. 

 

Heb je nog tips of een mooi thema laat het even weten. 

Volgende keer in ieder geval het thema ``sfeerverlichting in de late herfst / winter``

herfstbladeren

 

 

Tuin nieuws

 • 17-06-2021 Het moeilijkste van ons vak is je eigen tuin aanleggen.

  Het moeilijkste van ons vak is je eigen tuin aanleggen.

  Zoals ik al vermeld in mijn eerdere blog vindt ik moeilijk om voor jezelf als geroutineerde hovenier een sfeer tuin samen te stellen die voor alle gebruikers prettig vertoeven is. Je hebt namelijk een groot reservoir aan voorbeelden en kennis voor het maken van een bijzondere tuin tuin. Nu kijk ik terug naar alle handelingen of ik het niet anders heb kunnen doen. Natuurlijk zijn we niet volleerd. Een tuin is continue onderhevig aan invloeden van buiten af. De tuin groeit in iedere situatie met je mee.                

TUINVERLICHTING DEMO

TUIN VERLICHTING DEMONSTRATIE

HOE LEG IK TUINVERLICHTING AAN?

Is het wel veilig, is het mogelijk om onze grote boom aan te lichten of bent u op zoek naar meer veiligheid of sfeer rondom uw woning of bedrijfspand. Iedere tuinsituatie is anders. U struikelt over de mogelijkheden. Om u te helpen om een goede keus te maken is het mogelijk om middels een demonstratie koffer 12 en 24V tuinverlichting enkele dagen en nachten uit te proberen. Bent u overtuigt van deze verlichting, dan is het mogelijk om deze door mij aan te laten leggen. U legt deze zelf aan! Geen probleem! Aan de hand van een lichtplan die door mij is uitgewerkt kunt u zelf aan de slag. 

TUINONDERHOUD

DE TUIN IN ALLE SEIZOENEN

TUINONDERHOUD IN ALLE SEIZOENEN. 

De seizoenen wisselen zich razend snel. In ieder jaargetij wisselt de natuur van jas.Net als wij mensen zorgen we dat we ons zelf goed onderhouden.De natuur zorgt voor zich zelf, met af en toe een paar handjes van ons. Omdat we de natuur vaak naar onze hand willen zetten, komt dit vaak in gedring.Om u daarbij te helpen en te behoeden voor verkeerde beslissingen in en om tuin is het raadzaam om al het leven rondom de tuin in balans te houden zodat u in een fijne omgeving kunt vertoeven. 

WERKSHOP TUINONDERHOUD

TUIN ONDERHOUD WERKSHOP

 HERKEN JE DIT!

Je tuin vraagt dringent om een snoeibeurt, of misschien een winterbeurt.Keer op keer doe je hetzelf. Hoe je dat doet, gewoon. Echter zou je het prettig vinden om eens een deskundige in te schakelen die je haarfijn uitlegt wat je moet doen om weer motivatie en tuininspiratie te krijgen. Maar je wilt het wel zelf doen. Geen punt. Door het volgen van een tuinworkshop in je eigen tuin met gerichte en praktische handelingen voorkom je weer dat je een verkeerde beslissing neemt.

 • Het moeilijkste van ons vak is je eigen tuin aanleggen.

  Zoals ik al vermeld in mijn eerdere blog vindt ik moeilijk om voor jezelf als geroutineerde hovenier een sfeer tuin samen te stellen die voor alle gebruikers prettig vertoeven is. Je hebt namel...

Aangesloten

Hovenier.nl - Deel uw ervaring

Hovenier.nl - Deel uw ervaring