solar

 

Ik hoop dat je een fijne zomertijd achter de rug hebt. Misschien ben je bezig met klussen in of rond je woning. Als je overwogen hebt om je woonomgeving te voorzien van verlichting en natuurlijk duurzaamheid hoog op je waslijstje hebt staan, denk dan eens aan Solar grondspots in je inrit , bestrating of vlonder.

Solar verlichting past helemaal in het huidige tijdsbeeld, heel milieubewust. Overdag genieten van de zon en 's avonds heb je een mooi verlichte tuin dankzij de energiezuinige solar grondspots.

 

SFEERMAKERS
Het zijn de sfeermakers voor langs of in je terras, vlonder, tuinpad of inrit zelf is er een voor op je tuintafel.Sommige types sierverlichting zijn bestand tegen overrijden door een auto.

100% VEILIG
Solar verlichting is de snelste, veiligste en gemakkelijkste manier om 's avonds sfeer in uw tuin te brengen. Elke lamp bevat een ingenieus ontworpen zonnepaneel dat zonlicht omzet in elektrische energie. Deze energie wordt opgeslagen in een oplaadbare batterij, die 's avonds zorgt voor de benodigde energie.

TIP

 • Plaats de lamp overdag op een zonnige plaats, zodat de batterij optimaal geladen kan worden. En wax deze in met autowax zodat de lamp vuil afstotend blijft en herhaal dit ieder half jaar.

COMBINATIE SOLAR X STROOM TUINVERLICHTING
Een overbelichte tuin is meestal geen garantie voor sfeer. Juist door af te wisselen tussen donkere plekjes met verlichte plaatsen ontstaat het mooiste resultaat.

12Volt en 24Volt tuinverlichting combineert zich goed met solar verlichting omdat solar grondspot verlichting in situaties geplaatst worden waar de andere lampen niet altijd goed weggewerkt kunnen worden. Verder is led licht zachter van uiterlijk en kan het gebruikt worden als de tuin al geheel is aangelegd.

images

NATUURLIJK LICHT VAN DE ZON!
Solar grondspot verlichting is een product voor je tuin of terras dat je gemakkelijk zelf kunt plaatsen. Het product is eenvoudig in het zand of in het grind te leggen of met een gatenboor in hout te monteren. Indien je in steen/ beton wilt monteren, of je wilt een lichtplan of advies, neem dag gerust contact op.

BRANDTIJD
Bij producten die werken op natuurlijke energie zoals wind en zonne-energie is het wel zo, dat wat ze ontvangen terug kunnen geven aan energie. Dit houdt in, dat de producten in de winter korter branden dan in de zomer. Ook plaatsing op een schaduwrijke plaats beïnvloedt de brandtijd.Maak je geen zorgen, vanaf ca 1 maart tot 1 november branden ze de gehele nacht (afhankelijk van het aantal zonuren). In veel gevallen wordt bij een elektrisch systeem een schakelklok geplaatst zodat het licht om 23.00 uur uitgaat. Dat hoeft nu zeker niet meer, de elektriciteit is nu namelijk GRATIS.


greenlabelPASPOORT
De solar grondspot verlichting heeft een duurzaamheidspaspoort van NL Green Label.De eigenaren van NL Green Label zijn Nico Wissen (tuin- en landschapsontwerper) en Lodewijk Hoekstra (TV-tuinman bekend van Eigen Huis en Tuin). Hun drijfveer is een buitenruimte creëren waarin het goed leven is en waarin duurzaam geproduceerde materialen en producten vanzelfsprekend zijn.

 

 

TIPS

 • Buitenverlichting mag natuurlijk nooit verblinden. Houdt hiermee rekening bij het toepassen van tuinspots en grondspots.
 • Tuinlampen met opalen (witte) beglazing geven een zacht schijnsel en zal niet snel verblinden.
 • Licht van bovenaf, zoals dat van een wandarmatuur, zal ook niet snel verblinden.
 • Als de lichtbron niet te sterk is, kijk je er onderdoor. Ook verlichting vanuit de grond, waar je overheen kijkt, geeft weinig kans op verblinding.
 • Door hogere armaturen achter in de tuin toe te passen, kan een speels effect worden bereikt en wordt 's avonds het gevoel van diepte van de tuin versterkt.
 • Zorg ervoor dat je favoriete elementen en beplanting 's- avonds worden verlicht. Zodat je ook in het donker hiervan kunt genieten.

Hieronder een lijstje met de voor- en nadelen van Solar tuinverlichting.
• Overal te plaatsen
• Veilig
• Geen bedrading nodig
• Milieuvriendelijk
• Batterij kan verslijten
• Werkt niet bij te weinig zonlicht

UITPROBEREN
Wil je de tuinverlichting eerst in het echt zien en het licht beleven in je tuin, maak dan een afspraak. Na een borg zend ik je deze toe waarna je deze kunt uitproberen. Bevallen ze, dan kun je deze bestellen. Vallen deze tegen dan verstuur je deze aan me terug waarna ik je de portokosten terug betaal..

img 0666

 

 

Dus laat de zon maar ondergaan en geniet van je eigen verlichte paradijsje.

Tuin nieuws

 • 17-06-2021 Het moeilijkste van ons vak is je eigen tuin aanleggen.

  Het moeilijkste van ons vak is je eigen tuin aanleggen.

  Zoals ik al vermeld in mijn eerdere blog vindt ik moeilijk om voor jezelf als geroutineerde hovenier een sfeer tuin samen te stellen die voor alle gebruikers prettig vertoeven is. Je hebt namelijk een groot reservoir aan voorbeelden en kennis voor het maken van een bijzondere tuin tuin. Nu kijk ik terug naar alle handelingen of ik het niet anders heb kunnen doen. Natuurlijk zijn we niet volleerd. Een tuin is continue onderhevig aan invloeden van buiten af. De tuin groeit in iedere situatie met je mee.                

TUINVERLICHTING DEMO

TUIN VERLICHTING DEMONSTRATIE

HOE LEG IK TUINVERLICHTING AAN?

Is het wel veilig, is het mogelijk om onze grote boom aan te lichten of bent u op zoek naar meer veiligheid of sfeer rondom uw woning of bedrijfspand. Iedere tuinsituatie is anders. U struikelt over de mogelijkheden. Om u te helpen om een goede keus te maken is het mogelijk om middels een demonstratie koffer 12 en 24V tuinverlichting enkele dagen en nachten uit te proberen. Bent u overtuigt van deze verlichting, dan is het mogelijk om deze door mij aan te laten leggen. U legt deze zelf aan! Geen probleem! Aan de hand van een lichtplan die door mij is uitgewerkt kunt u zelf aan de slag. 

TUINONDERHOUD

DE TUIN IN ALLE SEIZOENEN

TUINONDERHOUD IN ALLE SEIZOENEN. 

De seizoenen wisselen zich razend snel. In ieder jaargetij wisselt de natuur van jas.Net als wij mensen zorgen we dat we ons zelf goed onderhouden.De natuur zorgt voor zich zelf, met af en toe een paar handjes van ons. Omdat we de natuur vaak naar onze hand willen zetten, komt dit vaak in gedring.Om u daarbij te helpen en te behoeden voor verkeerde beslissingen in en om tuin is het raadzaam om al het leven rondom de tuin in balans te houden zodat u in een fijne omgeving kunt vertoeven. 

WERKSHOP TUINONDERHOUD

TUIN ONDERHOUD WERKSHOP

 HERKEN JE DIT!

Je tuin vraagt dringent om een snoeibeurt, of misschien een winterbeurt.Keer op keer doe je hetzelf. Hoe je dat doet, gewoon. Echter zou je het prettig vinden om eens een deskundige in te schakelen die je haarfijn uitlegt wat je moet doen om weer motivatie en tuininspiratie te krijgen. Maar je wilt het wel zelf doen. Geen punt. Door het volgen van een tuinworkshop in je eigen tuin met gerichte en praktische handelingen voorkom je weer dat je een verkeerde beslissing neemt.

 • Het moeilijkste van ons vak is je eigen tuin aanleggen.

  Zoals ik al vermeld in mijn eerdere blog vindt ik moeilijk om voor jezelf als geroutineerde hovenier een sfeer tuin samen te stellen die voor alle gebruikers prettig vertoeven is. Je hebt namel...

Aangesloten

Hovenier.nl - Deel uw ervaring

Hovenier.nl - Deel uw ervaring