Zomer: bijna is het zover. Het boeken van een vakantie. Is net als het aanschaffen van ledverlichting. Wat heeft ledverlichting te maken met het boeken van een vakantie? Ik vertel het je hier.

Met al deze ingrediënten voor een fantastische tuinbeleving kan de zomer niet ver weg meer zijn. Het enige ingrediënt wat nog ontbreekt is het warme zonnetje, óf een zonnig humeur en een overdekt terras.

Er zijn genoeg betrouwbare reisbureaus te vinden die ervoor zorgen dat u totaal ontzorgd wordt. Als er op plaats van bestemming iets niet in orde is, zorgt het reisbureau ervoor dat dit alsnog in orde komt. Hoe anders kan dit zijn wanneer je de goedkoopste vakantie boekt. Er bestaat een mogelijkheid dat je goed gokt en een heerlijke vakantie tegemoet gaat. Maar de kans dat u uw verwachting moet bijstellen op plaats van bestemming is aanzienlijk. De foto's zagen er goed uit, net als de beschrijving van het hotel, maar het viel behoorlijk tegen. De kans op een heerlijke vakantie neemt af.

Ledverlichting is op veel plaatsen verkrijgbaar. De prijsverschillen kunnen enorm zijn. Het prijsverschil geeft vaak het verschil in kwaliteit aan. Maar dan is het goed om te weten waar dit kwaliteitsverschil ontstaat. Is dure ledverlichting beter dan goedkope ledverlichting? En zo ja, waarom dan? Verschillen, overeenkomsten en mogelijke gevaren worden hieronder besproken.

VERSCHILLEN IN LEDVERLICHTING
Er vallen grote verschillen waar te nemen in ledverlichting. De grootste verschillen zijn waar te nemen in levensduur, garantie, lichtintensiteit, materiaal, kleurechtheid en de powerfactor. Met deze factoren kan beoordeeld worden of het kwalitatief goede of slechte ledverlichting is.

LEVENSDUUR
Ledverlichting heeft als voordeel dat het veel branduren heeft. Zeker wanneer er gekeken wordt naar andere verlichting, zoals bijvoorbeeld halogeen, heeft ledverlichting een langere levensduur met veel branduren. Deze lange branduren worden beloofd bij kwalitatief goede ledverlichting, en niet bij goedkope ledverlichting.

GARANTIE
Een tweede factor in het beoordelen van ledverlichting is de garantie. Een essentieel onderdeel. Producenten van goedkope ledverlichting geven hooguit een jaar garantie. Terwijl fabrikanten van kwalitatief goede ledverlichting tot wel 5 jaar garantie geven.

LICHTINTENSITEIT
Een derde factor waarop led beoordeeld wordt is de lichtintensiteit. Bij kwalitatieve ledverlichting gaat de lichtintensiteit lineair langzaam achteruit. Goedkope ledverlichting daarentegen gaat met flinke dalen achteruit, waardoor het veel eerder aan vervanging toe is.

MATERIAAL
Fabrikanten van goedkope ledverlichting besparen zoveel mogelijk op de materialen, om de goedkoopste prijs aan te kunnen bieden. Dit zijn vaak essentiële onderdelen van led. Dit hoeft niet altijd verkeerd uit te pakken, maar het is als balanceren op een dun koord. Het kan bijvoorbeeld gevolgen hebben voor de koeling van de ledverlichting. Wanneer de koeling niet optimaal is dan zullen de ledmodules smelten en doorbranden wat in sommige gevallen zelfs leidt tot verandering van kleur.

KLEURECHTHEID
Dit is vooral een probleem bij goedkope ledstrips. Slechte kleurintensiteit houdt in dat de kleur niet goed verdeeld is over de strip. Met andere woorden, er valt kleurverschil waar te nemen. Dit is bij kwalitatief goede ledstrips absoluut niet het geval.

POWERFACTOR
Tot slot is powerfactor nog een belangrijk verschil tussen ledverlichting. Powerfactor is een waarde tussen 0.1 en 0.95. Bij een powerfactor lager dan 0.9 wordt er ongebruikte energie teruggestuurd naar de meterkast. Wanneer het gaat om veel lampen bestaat er een mogelijkheid dat er onderdelen in de meterkast doorbranden. Kwalitatieve goede ledverlichting heeft een hoge powerfactor, waardoor er weinig energie wordt verspild.

PAS DUS OP MET GOEDKOPE LEDVERLICHTING!
De verschillen in ledverlichting kunnen groot zijn. Het is belangrijk om je te laten adviseren bij de aanschaf van ledverlichting. Anders zou goedkoop nog wel eens duurkoop kunnen worden.

Wacht niet langer af waar het vliegtuig u brengt, maar boek een welverdiende en voorbereide vakantie, koop kwalitatieve ledverlichting.

Wil je graag reageren op deze BLOG, dan zou ik dit zeer waarderen.

Tuin nieuws

  • 17-06-2021 Het moeilijkste van ons vak is je eigen tuin aanleggen.

    Het moeilijkste van ons vak is je eigen tuin aanleggen.

    Zoals ik al vermeld in mijn eerdere blog vindt ik moeilijk om voor jezelf als geroutineerde hovenier een sfeer tuin samen te stellen die voor alle gebruikers prettig vertoeven is. Je hebt namelijk een groot reservoir aan voorbeelden en kennis voor het maken van een bijzondere tuin tuin. Nu kijk ik terug naar alle handelingen of ik het niet anders heb kunnen doen. Natuurlijk zijn we niet volleerd. Een tuin is continue onderhevig aan invloeden van buiten af. De tuin groeit in iedere situatie met je mee.                

TUINVERLICHTING DEMO

TUIN VERLICHTING DEMONSTRATIE

HOE LEG IK TUINVERLICHTING AAN?

Is het wel veilig, is het mogelijk om onze grote boom aan te lichten of bent u op zoek naar meer veiligheid of sfeer rondom uw woning of bedrijfspand. Iedere tuinsituatie is anders. U struikelt over de mogelijkheden. Om u te helpen om een goede keus te maken is het mogelijk om middels een demonstratie koffer 12 en 24V tuinverlichting enkele dagen en nachten uit te proberen. Bent u overtuigt van deze verlichting, dan is het mogelijk om deze door mij aan te laten leggen. U legt deze zelf aan! Geen probleem! Aan de hand van een lichtplan die door mij is uitgewerkt kunt u zelf aan de slag. 

TUINONDERHOUD

DE TUIN IN ALLE SEIZOENEN

TUINONDERHOUD IN ALLE SEIZOENEN. 

De seizoenen wisselen zich razend snel. In ieder jaargetij wisselt de natuur van jas.Net als wij mensen zorgen we dat we ons zelf goed onderhouden.De natuur zorgt voor zich zelf, met af en toe een paar handjes van ons. Omdat we de natuur vaak naar onze hand willen zetten, komt dit vaak in gedring.Om u daarbij te helpen en te behoeden voor verkeerde beslissingen in en om tuin is het raadzaam om al het leven rondom de tuin in balans te houden zodat u in een fijne omgeving kunt vertoeven. 

WERKSHOP TUINONDERHOUD

TUIN ONDERHOUD WERKSHOP

 HERKEN JE DIT!

Je tuin vraagt dringent om een snoeibeurt, of misschien een winterbeurt.Keer op keer doe je hetzelf. Hoe je dat doet, gewoon. Echter zou je het prettig vinden om eens een deskundige in te schakelen die je haarfijn uitlegt wat je moet doen om weer motivatie en tuininspiratie te krijgen. Maar je wilt het wel zelf doen. Geen punt. Door het volgen van een tuinworkshop in je eigen tuin met gerichte en praktische handelingen voorkom je weer dat je een verkeerde beslissing neemt.

  • Het moeilijkste van ons vak is je eigen tuin aanleggen.

    Zoals ik al vermeld in mijn eerdere blog vindt ik moeilijk om voor jezelf als geroutineerde hovenier een sfeer tuin samen te stellen die voor alle gebruikers prettig vertoeven is. Je hebt namel...

Aangesloten

Hovenier.nl - Deel uw ervaring

Hovenier.nl - Deel uw ervaring