Waarom moet er worden gesnoeid? Wanneer? Wat kun jezelf doen en wat kun je beter aan de vakman overlaten? Want om echt van je tuin te kunnen genieten, kun je hem beter tijdig om advies vragen.

Light2CBomen,struiken,hagen en vaste planten moeten regelmatig worden gesnoeid om ze in conditie te houden.Deze bewering is niet helemaal waar, bomen en struiken in de natuur hoeven nooit te worden gesnoeid.Waarom dan wel in onze tuin?

In de vrije natuur zoeken de planten een plek waar ze de ruimte hebben om zicht te ontwikkelen, in onze tuin worden de planten echter vaak te dicht op elkaar gezet.Zo gebeurt het regelmatig dat in een nieuw aangelegde tuin meer struiken worden geplant, dan verantwoord is. Om dit op te lossen moet er dan ingrijpend worden gesnoeid of gedund.

Door een goede keuze van soorten en niet te dicht op elkaar planten van gewassen, kunnen veel problemen worden voorkomen.De hovenier is een plantenspecialist bij uitstek en kan je daarbij prima adviseren als het gaat om onderhoud van de volwassen bomen is de boomverzorger de specialist.

 

Wil je meer tips, heb je hulp nodig of wil je het snoeien zelf uitvoeren neem echter wel enige voorzichtigheid in acht.
Niet snoeien is altijd beter als verkeerd snoeien.

Een tuin heb je om van te genieten.Gezellig ontbijten op je eigen terras.Lekker mijmeren aan de rand van de vijver. Nagenieten in het avondzonnetje.

Wellicht heb je meer vragen of wil je advies, schroom dan niet om te bellen of een bericht te sturen via de contact pagina.

 

Tuin nieuws

  • 17-06-2021 Het moeilijkste van ons vak is je eigen tuin aanleggen.

    Het moeilijkste van ons vak is je eigen tuin aanleggen.

    Zoals ik al vermeld in mijn eerdere blog vindt ik moeilijk om voor jezelf als geroutineerde hovenier een sfeer tuin samen te stellen die voor alle gebruikers prettig vertoeven is. Je hebt namelijk een groot reservoir aan voorbeelden en kennis voor het maken van een bijzondere tuin tuin. Nu kijk ik terug naar alle handelingen of ik het niet anders heb kunnen doen. Natuurlijk zijn we niet volleerd. Een tuin is continue onderhevig aan invloeden van buiten af. De tuin groeit in iedere situatie met je mee.                

TUINVERLICHTING DEMO

TUIN VERLICHTING DEMONSTRATIE

HOE LEG IK TUINVERLICHTING AAN?

Is het wel veilig, is het mogelijk om onze grote boom aan te lichten of bent u op zoek naar meer veiligheid of sfeer rondom uw woning of bedrijfspand. Iedere tuinsituatie is anders. U struikelt over de mogelijkheden. Om u te helpen om een goede keus te maken is het mogelijk om middels een demonstratie koffer 12 en 24V tuinverlichting enkele dagen en nachten uit te proberen. Bent u overtuigt van deze verlichting, dan is het mogelijk om deze door mij aan te laten leggen. U legt deze zelf aan! Geen probleem! Aan de hand van een lichtplan die door mij is uitgewerkt kunt u zelf aan de slag. 

TUINONDERHOUD

DE TUIN IN ALLE SEIZOENEN

TUINONDERHOUD IN ALLE SEIZOENEN. 

De seizoenen wisselen zich razend snel. In ieder jaargetij wisselt de natuur van jas.Net als wij mensen zorgen we dat we ons zelf goed onderhouden.De natuur zorgt voor zich zelf, met af en toe een paar handjes van ons. Omdat we de natuur vaak naar onze hand willen zetten, komt dit vaak in gedring.Om u daarbij te helpen en te behoeden voor verkeerde beslissingen in en om tuin is het raadzaam om al het leven rondom de tuin in balans te houden zodat u in een fijne omgeving kunt vertoeven. 

WERKSHOP TUINONDERHOUD

TUIN ONDERHOUD WERKSHOP

 HERKEN JE DIT!

Je tuin vraagt dringent om een snoeibeurt, of misschien een winterbeurt.Keer op keer doe je hetzelf. Hoe je dat doet, gewoon. Echter zou je het prettig vinden om eens een deskundige in te schakelen die je haarfijn uitlegt wat je moet doen om weer motivatie en tuininspiratie te krijgen. Maar je wilt het wel zelf doen. Geen punt. Door het volgen van een tuinworkshop in je eigen tuin met gerichte en praktische handelingen voorkom je weer dat je een verkeerde beslissing neemt.

  • Het moeilijkste van ons vak is je eigen tuin aanleggen.

    Zoals ik al vermeld in mijn eerdere blog vindt ik moeilijk om voor jezelf als geroutineerde hovenier een sfeer tuin samen te stellen die voor alle gebruikers prettig vertoeven is. Je hebt namel...

Aangesloten

Hovenier.nl - Deel uw ervaring

Hovenier.nl - Deel uw ervaring