Verwelkte bloemen.........wat nu.

graf 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Deze keer een ongewone thema.

Het beplanten van een graf is niet hetzelfde als in je tuin.Als de bloemen zijn verwelkt, wordt er nagedacht wat nu.Vaak zie je de ruimte opgevuld met grindt.Zonde, de herinnering aan de overledene verdiend meer.

Te snel wordt besloten om in het plantvak op te vrolijken met schoenlappers plant, lavendel, rozen of klimop. Al gauw wordt het een verwilderde toestand. 

graf 3Elke begraafplaats heeft zijn eigen regels wat betreft het plaatsten van planten.In het begin wordt het graf netjes bijgehouden, echter na een poosje treedt verval in.Er is wel een trend gaande om door een hovenier het graf bij te laten houden.In Duitsland bestaan er zelfs speciale grafhoveniers voor.

Vaak hebben planten een symbolische waarde.Zoals de Campanula staat voor constantheid en dankbaarheid en de lelie voor onschuld,kuisheid, hoop en zuiverheid.

 

Waarmee moet ik dan rekening houden bij grafbeplanting.

Begin in ieder geval de aarde waarin de planten worden aangeplant te verreiken met humus en lavakorrel.Voor een zonnig graf kan er gekozen worden voor Sedums in verschillende soorten.Voor plekken in de halfschaduw kun je denken aan Waldsteijnia, geraniumsoorten en elfenbloem.

Hoe groot mogen de planten zijn.

Begraafplaatsten hebben regels wat betreft de niet toegetane planten en mogelijkheden.Vraag hier in ieder geval even naar. Zorg dat de planten niet buiten het graf uitsteekt. dat de planten zich zelf niet uitzaaien.Kies planten die mooi passen bij het grafornament.Bij een strak uitgevoerde element passen planten met een natuurlijk uiterlijk zoals siergrassen.

graf 2graf 1

 

Kun je het graf niet vaak bezoeken zorg dan voor planten die goed tegen de droogte kunnen.

Hoe dan ook! De planten op het graf hebben hoe en dan ook verzorging nodig.

Met groene groet, Libor

TUINVERLICHTING DEMO

TUIN VERLICHTING DEMONSTRATIE

HOE LEG IK TUINVERLICHTING AAN?, Is het wel veilig, is het mogelijk om onze grote boom aan te lichten of bent u op zoek naar meer veiligheid of sfeer rondom uw woning of bedrijfspand. Iedere tuinsituatie is anders. U struikelt over de mogelijkheden. Om u te helpen om een goede keus te maken is het mogelijk om middels een demonstratie koffer 12 en 24V tuinverlichting enkele dagen en nachten uit te proberen. Bent u overtuigt van deze verlichting, dan is het mogelijk om deze door mij aan te laten leggen. U legt deze zelf aan! Geen probleem! Aan de hand van een lichtplan die door mij is uitgewekt kunt u zelf aan de slag. 

TUINONDERHOUD

DE TUIN IN ALLE SEIZOENEN

TUINONDERHOUD in alle seizoenen. De seizoenen wisselen zich razend snel. In ieder jaargetij wisselt de natuur van jas.Net als wij mensen zorgen we dat we ons zelf goed onderhouden.De natuur zorgt voor zich zelf, met af en toe een paar handjes van ons. Omdat we de natuur vaak naar onze hand willen zetten, komt dit vaak in gedring.Om u daarbij te helpen en te behoeden voor verkeerde beslissingen in en om tuin is het raadzaam om al het leven rondom de tuin in balans te houden zodat u in een fijne omgeving kunt vertoeven. 

WEBSHOP TUINVERLICHTING

PROFESSIONELE TUIN VERLICHTING

Of u nu  OP ZOEK NAAR TUINVERLICHTING  voor het uitlichten van het tuinpad, het creëren van een eigen sfeer in uw tuin of het verwelkomen van gasten bij uw bedrijf, in deze online webshop vind u alleen zeker de beste tuinverlichting die bij u past en die op lumineuze wijze aansluit op uw specifieke wensen. Professionele en sfeervolle tuinverlichting misstaat nooit in de tuin. De film laat u een kleine blik werpen op het grote verlichting assortiment

Voordelen tuinverlichting webshop

icon-package  

Gratis verzending

icon-ideal  

Veilig en flexibel betalen

icon-warning shield  

Altijd bereikbaar

icon-thumb  

27 jaar ervaring in Deurne e.o

icon-delivery  

3-4 Dagen levertijd België 5-6 dagen